H πούδρα είναι σημαντικό προϊόν στο μακιγιάζ, καθώς σου επιτρέπει να τελειοποιήσεις το αποτέλεσμα και να σταθεροποιήσεις κάθε look σου.
Αφού λοιπόν τοποθετήσεις το υγρό foundation σου, επόμενο βήμα είναι η πούδρα, για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Για να δούμε όμως πώς θα το πετύχεις αυτό!
1ος κανόνας:
Η πούδρα πρέπει πάντα να ταιριάζει στην επιδερμίδα. Είναι καλύτερο να αποφύγεις μια σκουρόχρωμη πούδρα, καθώς με το πέρασμα του χρόνου οξειδώνεται και ίσως γίνει 1 τόνο πιο σκούρα.
2ος κανόνας:
Απόφυγε τις άκρες του προσώπου, καθώς η πούδρα πρέπει να εφαρμόζεται κυρίως όπου υπάρχει λιπαρότητα. Δηλαδή στο κέντρο του προσώπου, τη ζώνη Τ, τη μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλα.
3ος κανόνας:
Ενίσχυσε με πούδρα το concealer σου, απλώνοντας μικρή ποσότητα από πάνω. Για να μην τονιστούν τυχόν λεπτές γραμμές και ρυτίδες κάτω από τα μάτια, προτίμησε την PRO. Pressed Powder για εκείνο το σημείο.
4ος κανόνας:
Διάλεξε ματ πούδρα αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή, ώστε να κατευνάσει τη γυαλάδα, ενώ μια πιο ενυδατική φόρμουλα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα.
Εξτραδάκι:
Το top trend τα τελευταία χρόνια είναι το baking! Για να δοκιμάσεις αυτή την τεχνική, απαιτείται από σένα αποκλειστικά ματ πούδρα σε τόνους ανοιχτούς, για να φωτίσει τα σημεία που θέλεις. Αφήνεις την πούδρα να “σταθεί” στα κοψίματα του προσώπου για 10 λεπτά κι έπειτα τη “διώχνεις” απαλά με ένα πινέλο. Θα ενισχύσει τις γωνίες σου μοναδικά.