1,50€ μεταφορικα για παραγγελιες 1,00€ - 14.99€

1,00€ μεταφορικα για παραγγελιες 15,00€ - 28.99€

Δωρεαν Μεταφορικα για παραγγελιες ανω των 29€

Wishlist

Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Ανακάλυψε τώρα 80 μοναδικές αποχρώσεις Kissproof

Στη δημιουργία του μακιγιάζ όσο σημαντικά είναι τα ίδια τα καλλυντικά, άλλο τόσο σημαντικά είναι και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Για το λόγο αυτό πρέπει να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση και φυσικά προσεγμένα και καθαρά. Άλλωστε δεν έχει νόημα να έχουμε ένα καθαρό και περιποιημένο δέρμα το οποίο θα ακουμπήσουμε με βρώμικα εργαλεία.

Τα πινέλα του μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε συγκεντρώνουν στην επιφάνειά τους βακτήρια, σκόνη και λιπαρότητα που φυσικά αν τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να τα καθαρίσουμε, όλα αυτά θα μεταφερθούν αμέσως στο δέρμα μας. Κάτι τέτοιο έχει συχνά σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ερεθισμών, φλεγμονών, έξαρση της ακμής ακόμη και επιπεφυκίτιδα αν μιλάμε για βρώμικα πινέλα ματιών. 

Σχετικά με τη συχνότητα του πλυσίματος, ιδανικά θα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση. Ωστόσο και μια φορά την εβδομάδα είναι σωστός χρόνος αν μιλάμε για τα εργαλεία με τα οποία εφαρμόζεις καλλυντικά σε μορφή σκόνης. Σίγουρα τα εργαλεία για τα υγρά ή κρεμώδη προϊόντα είναι πιο επιρρεπή στη συσσώρευση βακτηριδίων γι’ αυτό απαιτούν και συχνότερο πλύσιμο. 

Οδηγίες για το σωστό πλύσιμο

Ξεκινώντας, αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως δεν πρέπει να έρθει καθόλου σε επαφή με το νερό το σημείο που κρατάει τις τρίχες του πινέλου ενωμένες, εκεί όπου βρίσκεται η κόλλα καθώς μπορεί να αλλοιωθεί και τότε οι τρίχες θα ξεκολλήσουν. Επιπλέον το πλύσιμο πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό ή κρύο. 

Βήμα 1ο: Βάλε το βρώμικο πινέλο κάτω από το τρεχούμενο χλιαρό νερό. Προσοχή, οι τρίχες να κοιτούν προς τα κάτω και η λαβή προς τα πάνω για να μην πάει το νερό εκεί που δεν πρέπει.

Βήμα 2ο: Βάλε στην παλάμη σου κάποιο ήπιο σαμπουάν, υγρό πιάτων ή ακόμα καλύτερα αντιμικροβιακό κρεμοσάπουνο και τρίψε το με το πινέλο με κυκλικές κινήσεις. Αν πρόκειται για πλακέ πινέλο, όπως για παράδειγμα του foundation, τότε οι κινήσεις πρέπει να είναι μπροστά και πίσω. 

Βήμα 3ο: Ξέπλυνέ το με άφθονο χλιαρό νερό μέχρι να μην βγάζει άλλο χρώμα και το νερό να είναι καθαρό. 

Βήμα 4ο: Στράγγιξέ το καλά και πάρε τα πολλά νερά με ταμποναριστές κινήσεις με τη βοήθεια μίας καθαρής πετσέτας.

Βήμα 5ο: Με καθαρά χέρια και απαλές κινήσεις, επανέφερε το αρχικό του σχήμα.

Βήμα 6ο: Άφησέ το σε οριζόντια θέση για αρκετές ώρες κάπου να στεγνώσει. Ιδανικό θα είναι να το κρεμάσεις με φορά προς τα κάτω αλλά επειδή είναι πιο δύσκολο να το στηρίξεις έτσι, είναι μια χαρά και η οριζόντια θέση.  

Εξτραδάκι

Αν θέλεις τα πινέλα σου να είναι πιο μαλακά, μπορείς μετά το πλύσιμο και πριν το στέγνωμα να τους βάζεις και λίγη μαλακτική κρέμα μαλλιών για 2-3 λεπτά και μετά να την ξεπλύνεις.

Γράψε το σχόλιο σου

TOP
Best Sellers

Το καλάθι αγορών 0

ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 0

Μετάβαση στο περιεχόμενο